Denemarkenlaan 2
2711 EL Zoetermeer

Tel : 079 - 3439922
info@tandartsverlinden.nl
Kwaliteitsregister tandartsen
Onze behandelwijze

Op deze pagina vindt u informatie met betrekking tot:

Algemeen tandheelkundig onderzoek
Uw gegevens
Verzekering
Afspraken
Betalingen Indicatie bijkomende materiaal- en techniekkosten

Bij de eerste afspraak verrichten wij bij u altijd een algemeen tandheelkundig onderzoek. Hierbij vragen wij naar uw tandheelkundige geschiedenis, speciale wensen en wat u van onze praktijk verwacht. Met deze kennis kunnen wij voor u een passend tandheelkundig behandelplan maken. Na bespreking met u kan dit plan eventueel ten uitvoer worden gebracht.

Een algemeen tandheelkundig onderzoek omvat:

1. Medische anamnese
U wordt gevraagd een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Dit zodat wij rekening kunnen houden met te nemen noodzakelijke voorzorgmaatregelen indien nodig. De tandarts spreekt de gezondheidsvragenlijst met u door bij eventuele aanvullende vragen.

2. Tandheelkundige anamnese
U wordt gevraagd naar de huidige staat van uw gebit en naar uw tandheelkundig verleden.

3. Röntgenonderzoek
Er worden enkele röntgenfoto's genomen: een overzichtsfoto en twee zijdelingse röntgenfoto's. U kunt uw vorige tandarts vragen uw röntgenfoto's op te sturen, mits deze niet ouder zijn dan twee jaar. Dit voorkomt onnodig röntgenonderzoek en beperkt vaak de kosten. Uw tandheelkundige gegevens kunt u zelf opvragen en laten doorsturen.

4. Mondonderzoek:
De tandarts verricht o.a. cariësonderzoek en onderzoek naar de gezondheid van het tandvlees.

Op grond van bovenstaande onderzoeken stelt de tandarts een diagnose. Daarna maakt zij samen met u een behandelplan. Afhankelijk van het aantal benodigde foto's kunnen de kosten voor het eerste bezoek oplopen tot ongeveer € 139.-

Uw persoonlijke gegevens
Wij verzoeken u vriendelijk eventuele wijzigingen in uw persoonlijke gegevens door te geven. Dit kunnen wijzigingen zijn met betrekking tot uw adres of gezondheid. Voor het actueel houden van deze gegevens bent u zelf verantwoordelijk.

Verzekering
Wij hebben geen zorgovereenkomst met een verzekeraar. U krijgt van elke behandeling een factuur volgens de door de overheid vastgestelde tarieven. De factuur kunt u indienen bij uw verzekeraar. Hoe uw verzekeraar met tandheelkundige vergoedingen omgaat is te vinden in uw polisvoorwaarden. Hiervan dient uzelf op de hoogte te zijn. Het is aan te raden om vooraf in de polis van uw tandartsverzekering te kijken om te zien wat u vergoed krijgt. Dit voorkomt nare verrassingen.

Afspraken
Na een behandeling wordt bij de receptie een nieuwe afspraak voor controle of eventueel een vervolgbehandeling gemaakt. De afspraak wordt genoteerd op een afsprakenkaartje. Graag maken wij u attent op de onderste regel: “afspraken die niet 24 uur van tevoren afgezegd zijn worden in rekening gebracht“. De in rekening gebrachte kosten zijn praktijkkosten en deze lopen op naarmate de niet nagekomen afspraak langer is. Onze receptie is op werkdagen, m.u.v. donderdag, van 09:00 tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar via 079-3439922.

Betalingen
Voor betalingen tot €150.- verzoeken wij u gebruik te maken van de pinautomaat bij de receptie. Na de betaling krijgt u een factuur mee, die u kunt indienen bij uw verzekeringsmaatschappij. Voor bedragen boven de €150.- kunt u een nota met acceptgiro toegestuurd krijgen. Wij verzenden onze nota’s via NMT FenCs. Via NMT FenCs kunt u een betalingsregeling treffen.

Op alle behandelingen zijn de NMT-Betalingsvoorwaarden tandheelkundige zorg van toepassing. U vindt deze betalingsvoorwaarden hier.

Indicatie bijkomende materiaal- en techniekkosten
Ieder mens is uniek. En daarmee ook iedere tandheelkundige behandeling. Om daar zo goed mogelijk invulling aan te kunnen geven heeft de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald dat bij bepaalde behandelingen materiaal- en techniekkosten additioneel in rekening moeten worden gebracht. Hierdoor krijgt u als patiënt meer keuzemogelijkheden om die behandeling in te vullen.

Om u vooraf inzicht te geven in die mogelijkheden en de daarbij behorende prijsindicatie, hebben wij het een overzicht samengesteld. Om het overzichtelijk te houden hebben we de meest voorkomende behandelingen opgenomen. Indien er sprake is van een tandheelkundige behandeling waarbij materiaal en/of techniekkosten in rekening worden gebracht en u heeft samen met uw behandelaar bepaald hoe deze wordt ingevuld, dan krijgt u hiervoor een individuele prijsopgave of kunt u hierom vragen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. U kunt dit overzicht hier vinden.

Inschrijven
Via deze link kunt u zich inschrijven als nieuwe patiënt.

privacy | disclaimer © EB Software Solutions